tisdag 13 juli 2010

Möhippa med efterföljande träningsvärk

Undrar vad grannarna tänkte? Vi stod där med huvudena i den gröna häcken o stirrade intensivt på Karinas dörr där Jenny just hade gått in. Snart kom de ut igen o rundade häcken - SURPRISE! Även om man varit förlovade i 20 år så kan man råka ut för möhippa när man bestämt sig för att gifta sig!
Vi började med mat på klipporna vid Bonäs. Elaine o Helene hade fixat o grejat, och vädergudarna var med oss så vi vågade oss på att bada också! Himla, himla trevligt var det! Ovetandes om resten av kvällen följde föremålet för våra övverskaningar med mig på en liten "extra" tur för att släppa av mina hundar o komma sista på plats. O platsen var Ulvsby Ranch där westernridning stod på programmet!
Klädseln ska vara Cowboystil - inga ridbyxor här inte!

Först en liten lektion i paddocken hur man styr dessa hästar. Det är ju lite "tvärtemot" klassisk ridning så benen vill gärna göra som man fått lära sig i ridskolan.
För de som red med hatt var det viktigt att den skulle sitta kvar på huvudet även i galoppen. OM den trillar av är man skyldig resten av gänget vars en whisky. Här har vi således fått en att inkassera från Jenny! :)
Det var en alldeles underbar kväll att ut o rida på! Galopp över ängarna, underbart väder, snälla hästar och givetvis gjorde den rätta klädseln att lite "Lucky Luke"- känsla infann sig!
Eller vad sägs om Karina i solnedgången vid Nybacka? Men hon lämnade Ratata hemma...

Även hästarna behövde en drickapaus, fast min pålle var inte så förtjust i vatten på föterna så vi stannade på land o tog kort.


Och i sista backen hem som vi galopperade så inkasserade vi en whisky till då Elaine blev av med hatten! (Dags för mig att putsa linsen tror jag!)

Det var alldeles underbart att vara iväg på denna ridtur! Idag erkänner jag utan omsvep att jag har träningsvärk i benen o ont i sittknölarna. Det var ingen fröjd att sätta sig på cykeln om jag säger så... Men det var det värt! Tack alla!
Avslutade kvällen med att hämta hundarna som Maj förbarmat sig över (igen! - vad skulle jag göra utan min hundvakt?) Sedan skulle jag lämna tillbaka Catrins kamera på jobbet och dessutom hade jag lovat att gå en promenad med hennes vovvar. Så det blev en tur som var slut vid 10 över midnatt. Gissa om jag var glad att mina arbetskamrater gett mig sovmorgon idag!

2 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Instämmer om att det blev en HIMLA, HIMLA trevlig dag. Här gör det oxå ont både här & där ;-)
    En av hipporna :))
    Ylva

    SvaraRadera
  2. Räknar kallt med att den värsta pinan kommer imorgon. Vilka fina bilder det blev! Och vad underbart det var :) Jättekul och mysig eftermiddag/kväll!

    SvaraRadera