måndag 5 juli 2010

Agility i Arvika, aborrar och spår

Husse har semester. Låter skönt. Jag har tre veckor kvar till min semester... I fredags firade vi husses semester med att åka till Bonäs o fiska o fika på klipporna. Jag o hundarna passade på att bada också! Det var skönt!
Tre aborrar fick vi med oss hem så vi fick tre filéer var till middagen på lördagen.

Denna varma lördag var det dags för mig o Hobbe att göra premiär i agilityn på tävling i Arvika. Vi vet ju inte riktigt vart vi har varandra men Hobbe är hemskt tacksam att köra med för han VILL bara köra agility, och att matte sitter BREDVID o tittar på spelar inte honom någon roll. Kul! I hoppklassen diskade vi oss. Starten var väldigt svår för det var lite krångligt i början o sen skulle man vara på slutet av en raksträcka innan hunden hunnit dit. Jag sprang så fort jag kunde, men det blev krångel o vägran. Diskade oss gjorde vi efter slalomen, men det var kul ändå. I agilityklassen var JAG felplacerad. För långt fram i slalomen så han gick in i port två. Det var himla synd för annars nollade vi faktiskt det loppet. Höll honom ordentligt på kontaktfälten för att vi ska vara överens om tagen där jag o lille Hobbe. Det ska bli kul att tävla honom fler gånger i sommar! Hobbe får ett extra grattis eftersom han o matte fixade 1:a-pris på lydnadstävlingen på fredagskvällen!
Och apropå tävling - fast agility - så har landslagsutagningarna varit i helgen. Hade varit kul att vara med, men jag hoppas innerligt att vi är det nästa år....

Eftermiddagen ägnades åt bad o promenad med egna hundar. Avlsutade kvällen med ost, kex, vin och sällskap av svärmor på altanen. Himla gôtt att bara sitta o prata!

Igår var jag o Maria ute o spårade o gick promenad på Sörmon. "Lagom" varmt var det om ni frågar mig... (och säkert Whiskey också). Barren fick börja spåra o det gjorde han bra. Missade en godisburk, men den låg faktiskt i en rishög så den var svår att komma åt - måste ju vara rädd om frisyren! ;-) Söte Barren gjorde ett bra jobb!
Gamle Whiskey fick störning i sitt spår då någon annan lagt spår över hans liksom (det var välsnitslat så därför såg vi det). Och den fulingen tänkte byta spår! Tänk så bra att jag fick säga till honom att låta bli!! Villade bort sig gjorde han på ett ställe också, så jag fick tala om för honom vilket håll han skulle leta spår åt.
Cider gick ut o tog rätt håll på upptag, fast inte utan tvekan - dags att kalla in Maj till upptagstränare igen! Gick över första pinnen, fast med nästan två meters mariginal då han gick på fel sida ett träd så han är förlåten för den. Hittade nästa pinne, men missade pinnen därpå, och hittade sen resten. Bara skogspinnar i dagens spår, och det fick ligga ca 2,5 timme så han fick jobba ordentligt! Skönt med trötta hundar!

Dagen i övrigt innefattade, pälsvård, kloklippning, göra matlådor, träning med Jenny o Astrid (som också får ett grattis till 1:a-pris i lydnadstrean på fredagen) o en avslutande cykeltur med Cider. Sen är det ju omöjligt att komma i säng o sova. Klockan var nog 1 innan jag somnade. Hopplöst!

2 kommentarer:

  1. Hej! Var in o kollade lite vad ni har för er! Jisses så söta dom är valparna, förstår att du längtar nu! ;) Ska bli kul att träffa den lille! Sitter på jobbet o visade din sida för en kolega, hon har en blandning mellan Softis o BC!

    SvaraRadera
  2. Kul, men nervöst att vara med och titta. Ni skötte er super tycker jag! Tack för en trevlig dag. Måste medge att agilitytarmen gärna skulle köra mer agilitytävlingar men magen orkar inte ;) Ska bli spännande att träffa lille söte Snapsen...

    SvaraRadera