måndag 1 februari 2010

Intressant föreläsning och agility går på tid...

Fredag kväll och lördag har gått i utbildningens tecken. Klubbens utbildningssektor hade bjudit in Kenth Svartberg för att föreläsa om "MH och hundars personlighet" samt "Relationen mellan människa och hund". Det var verkligen jätteintressant och Kenth var otroligt bra som föreläsare - intressant, kunnig och engagerande. Vi gjorde ett litet "personlighetstest" på hunden och Cider hade en lite avvikande profil. Människor som hamnar i den rutan kan ha ADHD - Skojade lite med Maj och sa: "Är det inte det vi har sagt om Cider hela tiden?" ;-)
På lördagen var det lite kylslaget. Oljan hade tagit slut i pannan på klubben så det var mössa, jacka och filtar som gällde.
På kvällen hann vi med lite agilityträning i ridhuset så vovvarna fick använda hjärnan lite. Det var kallt, men roligt! Dock föredrar en viss terrier en annan plats som illustreras nedan...
Söndag var det dags för agilitytävling i Alsters ridhus. För att slippa promenera ner (husse hade bilen) så var Jeanette snäll och kom och hämtade oss. Vi kikade på Anna och Vera i agilityklassen. Där var Vera lite fundersam på vad en balansbom var? Hon har ju inte sprungit på en sådan på jättelänge! Hon funderade så sött på när den skulle vippa över, för gungan har hon ju övat på! Hur som helst belv det felfritt och plats 3, vilket innebar pinne. Tidigare hade de även plockat pinne i hoppklassen som de vann. Duktigt ekipage! Cider fick vara "föråkare" i hoppklass-1 och det fixade han fint. Sen var det dags för Öppen hoppklass vilket ju egentligen var den klassen vi skulle köra. En flytig bana som vi fick till fint, men vi blev ändå slagna med 1,7 sekunder av den snabbe Vic. Även Hobbe slog oss på tid, men han hade något rivet hinder. Med detta i bagaget vet vi att vi ska träna mer fart ett tag. Vi har tränat väldigt mycket krånglig handling sista tiden. Kan ju inte påstå att jag tycker hunden springer långsamt, men det vore kul om det gick ännu fortare!
När vi kom hem hade husse stekt nyfiskad aborre! Mums! Bara sätta sig vid dukat bord. Sen kröp jag ner i soffan och läste tidningen. En vovve vid fötterna och en på armen - kan det bli bättre liksom! Och runt 20.30 somnade jag visst... Ubbe väckte mig en timme senare så jag fick gå in o lägga mig i sängen istället. Kände mig hyfsat utvilad i morse! ;-)

1 kommentar:

  1. Ja tänka sig att sprätten är snabbare än brorsan, men det räcker inte att vara snabb man måste ju lyfta på benen oxå ;) Grattis till finfina rundor och andra platsen.

    SvaraRadera