måndag 12 april 2010

Spår, sök, promenader, agilityträning o SOL!

Började denna helg med långpromenad på Högemon tillsammans med Maj. Många "leta-bollar-övingar" blev det. En del bollar var lite svårare att få tag på än andra när Maj lyckades kasta ner dem i vattenhålet. Men Cider dök faktiskt i med nosen o hämtade den! Galna hund! När vi kom hem gjorde vi "vår" i trädgården genom att plocka fram våra agilityhinder! Tjoho!

På lördagen var jag tävlignsledare på lydnadstävling i Forshaga. Tycker det är kul att vara tävlingsledare och det var många duktig ekipage med!
Efter det så åkte jag och hämtade systerdottern som blivit lovad att sova över hos moster. Hon fick följa med ut i skogen o lägga spår till hundarna. Hon o jag la spår till Seven o Whiskey o Maj la till Cider. Två upptag med godisburk för att lugna tempot. Första åt höger - gick perfekt. Andra åt vänster gick också bra så då gjorde vi inget mer upptag utan bara ett vanligt spår. Det gick över fält och in i skogen o ut på fält även denna gång. Och även denna gång gick han bort sig på fältet - typ bytte spår till något annat. Men det verkade som han kom på sig efter ett tag o letade sig tillbaka...
Dags för Whiskeys spår som Ida fick gå med honom. Vilket team!! :-)


Man blir rufsig i håret av hundträning!

Efter att ha fyllt på matförråden med lite frukt o korv till hundarna så åkte vi o tränade agility. Eller Ida o Whiskey tränade agility och jag o Cider körde lydnad. Whiskey följde glatt med o hoppade small-hinder så länge det fanns korv kvar i påsen ;-)

Kvällen avslutades med god middag och banansplitt till efterrätt... Det är INTE godis! :)

Söndag var det dags för sök igen. Jättemånga var vi o delade oss på tre rutor. Cider fick köra blandat med pop-up o vindmarkeringar, och även blandat med rullemarkeringar o direktbelöningar. Han var lite sugen på för mycket framslag ibland och så var det svårigheten med att hitta tillbaka på figgen på påvisen - geografilektioner saknas! Men annars skötte han sig fint! Sök är kul!
Men efteråt blir man sliten och tar gärna en tupplur i solen! Vilken härlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar