måndag 21 juni 2010

SM-helgen

Då var årets SM över! Välplanerat o bra genomfört! En eloge till arrangerande klubbar! Det var jättekul o nervöst med tanke på våra "vila-sig-i-form"-uppladdning. Tassen höll för banorna i alla fall verkar det som hittills o det var så extra, extra roligt att nolla loppet på lördagen o vara "med i leken" på söndagen. Roligt att Anna o Bull också nollade. Det blir liksom mera spännande då!

Men vi tar helgen från början! Fredag var vi på plats o satte upp tältet innan jag drog till skogs. Cider fick ett långt pinn-spår o han hittade alla pinnar o löste spåret bra trots torrt underlag o ganska mycket blåst.
Sen dags för invigningsparad o den var maffig! ALLA var ju där eftersom lottningen hölls i samband med paraden! Bra tänkt! O uppvisningen av freestylelandslaget var en himla kul inledning på en hundhelg.
På kvällen dök Annika o Axa upp o vi tog promenad, åt god mat o drack vin förstås. Det visade sig vara en bra uppladdning när vi sen steg upp i ottan för att åka till tävlingen. Att säga att Cider var laddad var nog en underdrift, och själv var jag taggad till tänderna! Det är så häftigt o kul med SM o extra kul att vi fick sätta en nolla på hemmaplan. Kl 9 på morgonen var jag färdig med mitt lopp o kunde ägna resten av dagen åt att heja på Anna o Bull först som också nollade sitt hopplopp, och sen på Lena o Tease o de andra lydnadsekipgaen från Värmland. Tyvärr tog Tease fel vittring, men annars såg det bra ut. Vi håller tummarna inför nästa helg...
Det tråkiga i kråksången, apropå Värmlandsekipge, var att reportern på NWT fått allt om bakfoten o skrivit helt galet. Och när man skrivit om deltagare från Värmland så var två av 10 ekipage nämnda - alla eller ingen känns mer korrekt liksom. Och dessutom på rätt gren helst.

Shoppa hann vi ju också med lite o det blev en del nya leksaker, lite hundgodis o ett valphalsband. Det är svårt att låta bli att handla ;-)

På kvällen var det dags för sm-fest. Första gången jag skulle gå på en sådan, men det var faktiskt en besvikelse, mest pga av restauratören. Det var ju praktiskt att ha festen nära campingen på den restaurang som där fanns tillgänglig, men den som var ansvarig för restaurangen verkar ha större mun än hjärna. Han hade glömt söka extra serveringstillstånd eftersom man var tvungen att sätta upp ett serveringstält utanför o det meddelade han på eftermiddag dagen före då det var för sent att söka.
Vi var där i god tid o fick platser inomhus, men de som kom senare fick sitta ute o det var lite kallt. Det var ca 150 personer som skulle ha mat o istället för att placera matbordet så man kunde gå från två håll så det kulle gå fortare så fick alla stå i kö jättelänge. Vi påtalade detta för honom o fick till svar att så ville han inte göra, och han hade minsann inte hade velat ha den beställningen från början. Varför tackar man då ja??? Vi väntade till sist eftersom vi inte hade lust att stå 40 miunter i kö. När vi kom fram var då potaitsgratängen slut o det skulle komma mer om 10 miuter, efter att vi väntat på maten i 1,5 timme!!! Suck! Efteråt hade personen lust att "diskutera" varför jag tyckte som jag gjorde - men det hade inte jag. Jag hade framfört mina åsikter o han kunde gjort ett mycket bättre jobb om han vill ha gott rykte! Tydligen hade denna person varit med på någon dokusåpa o gjort sig känd som att vilja diskutera där också...
Underhållning som så småningom bjöds var i alla fall rolig. För oss som var kvar. Säkert hade 2/3 av alla redan gått hem när han började spela eftersom han väntade tills alla fått mat...

Dag två var nervös! Svårt att sova o mycket pirr i benen! Vårt lopp gick sist på dagen. När det var dags för vår start så var det hur mycket publik som helst. Jättekul! Vilken stämning! Tack hela hejarklacken! Tyvärr var Cider något överladdad. Jag anade att slalomen skulle var vår svårighet o mycket riktigt gick han ur sista porten fast jag höll mig bredvid och inte sprang förbi. SKIT!!! Fast nu hör det ju till saken att vi inte tränat just slalom på vår 6-veckors vila så lite förlåten är han. Mycket annat han gjorde var bra o vi kom i alla fall i mål om än med 10 fel o tidsfel. Vi slutade på en hedersam 31-plats ;-) Vi var i alla fall där! Och kul var det o många kända i hejarklacken o dessutom kände jag att min träning gjorde nytta. 14 kilos viktminskning o träning tre dagar i veckan gjorde att jag hängde med mycket bättre! Det kändes riktigt kul!

Extra stort grattis till Lillemor o Krollie som på sista SM-starten ÄNTLIGEN knep guldet!!
Och så ett grattis utan för SM till Malin o Keno som vann o tog cert på spårtävlingen i Torsby!

Ett litet extra tack till Karina som fixat boende till nästa SM i Bollnäs. Tack!
Dagen avslutades med 6-årskalas i Forshaga. Mycket viktigt!Dessutom fick jag frisyren fixad o Cider fick bada i älven. I natt var det extra skönt att sova!!

3 kommentarer:

 1. Tack för en toppenhärlig helg!:) Cider och du var så duktiga!!!

  SvaraRadera
 2. Fick bara de bilder som ligger ute i galleriet, fotade inte så mycket tyvärr! Men de som finns får du självklart ta!

  /Anna-Carin
  www.lillaliam.se

  SvaraRadera
 3. Ni är ju superduktiga!! En jätteprestation att komma till SM! Grattis till en bra genomförd SM-tävling!! Och 31:a plats, inte illa pinkat!! Kram från Näs

  SvaraRadera