måndag 18 oktober 2010

SJ har kommunikationsproblem, många åsikter på ett distriktsmöte o fullt med folk i spårskogen.

Var i Stockholm i fredags. Kom till stationen på eftermiddagen en kvart innan tåget skulle gå - mycket folk vilket inte är ovanligt en fredagseftermiddag. Men det var ju bara för att nästan ingen kom därifrån! Fick bara se på displayen o höra i högtalarna att tåget var inställt, men inte VARFÖR och ingen information om eventuella ersättningsbussar. Vad trött man blir på sånt! Tog ett nummer till kökassan o det var "bara" 200 nummer före mig!
Sprang då till busstationen o skulle kolla om det fanns biljetter kvar. Tur hade jag för det fanns fyra biljetter kvar till en buss som skulle gå om 40 minuter! Bra! Kollade dock upp med SJ-personal först om ev ersättnignsbussar men INGEN visste NÅGOT. Det var verkligen kaos. Jag är helt med på att de ställer in tåg av säkerhetsskäl, men informationen o handlingsberedskapen var under alla kritik. Men jag kom i alla fall hem än än några timmar senare än tänkt.

Sen var det dags för distiktsmöte för tävlingsansvariga på lördagen. Många saker som man hört förut, och många skilda åsikter om saker o ting. Men mest trött blir jag på att det ibland förväntas att man ska jobba heltid med en ideell hobby. Och alla vet att vi har svårt att få funktionärer till våra tävlingar, så vi måste skarva ibland för att få ihop det. Annars kan vi lägga ner liksom... Ibland önskar jag att man kunde säga till folk att du MÅSTE vara med o hjälpa till , men det kan jag inte. I hästvärlden är det tydligen så att man måste fullgöra vissa funktionärsplikter för att få tävlingstillstånd från hemma klubben, o det måste visas upp på alla tävlingar. Kan inte det vara något för hundvärlden också? De flesta ställer upp på det man ber dem om o det är underbart! Kram och ingen skugga över er! Men inte alla som skulle behövas, medan andra sliter så de nästan inte orkar mer. Ständigt dilemma...

Kvällen spenderades hos syster i Forshaga o större delen av tiden spelade vi Finans. Fick storstryk kan man väl säga. Pengar verkar inte vara min grej. De tar alltid slut, även i verkligan livet..
Söndag bar det iväg ut i skogen. Spår med Maj o Jeanette stod på schemat. Vi hann precis lägga våra spår innan skogen invaderades av människor. Plötsligt hade folk tid att vara ute i skogen liksom... Cider, Whiskey o Seven fick folk i sina spår. Seven missade två pinnar o Whiskey också. Cider fixade upptagen som inte var förstörda, men sen var det bara strul. Tur då att vi lagt tillbaka leksakerna i Hobbes spår! Vi körde helt enkelt lite "recykling" o använde det spåret en gång till! Cider verkade inte störd av det utan vara bara glad att hitta leksaker i spåret istället! La sedan ett jättekort spår med 7 pinnar i en liten dunge, som fick ligga medan vi gick en promenad. Han missade första pinnen men tog resten - även den jag lagt i en grop :) Blev en okej spårdag i alla fall.
Och nu blir det mer spår resten av veckan, fast visa o bli visad inför helgens spårtävling. Tre kvällar uppbokade till detta så här långt. Skönt när det är över... Hundarna får promenader i alla fall, men Cider hade behövt öva mer spår med tanke på att vi kom med till tävlingen i Säffle.

2 kommentarer:

  1. Idéen om funktionärsplikt luftas ofta ...så egentligen är vi nog så många som skulle kunna skriva under på det att det skulle gå att få igenom.
    I en eller annan form. En utmärkt idé!

    //Christin

    SvaraRadera
  2. Tycker som ni ! En utmärkt idé ! / B-M

    SvaraRadera