måndag 4 oktober 2010

Dömt o blivit bedömd

Husse borta o matte själv med hundarna hela bokade helgen. Började med att döma lydnad i Karlstad på lördagen. Kul o utmanande! Som vanligt... Var några stackare som missade 1:a-priset med 0,5 poäng vilket ju alltid är surt, men så är det o tur man inte vet när man dömer.

Hann några moment egen träning innan jag mötte upp Maj i skogen o tog promenad, körde uppletande o ett spårupptag åt höger. Tråkigt att det blir mörkt så fort nu!

Söndag trotsade jag John Blund o tog mig upp i ottan för att åka till Karlskoga på spårtävling. Det började lite trist med bakspår, speciellt när hundjäkeln kollar vänster två gånger o sen väljer höger i alla fall!! Vår statistik är: Sm bakspår åt höger när spåret gick åt vänster, Nordiska 1 rätt håll åt vänster, Nordiska 2 bakspår åt vänster när spåret gick åt höger, förra träningen bakspår åt vänster när spåret gick åt höger, Karlskoga bakspår åt höger när spåret gick åt vänster. Kan jag få gå kurs för någon som är bra på spårupptag???????
Resten av spåret fixade han galant o alla pinnar in - duktig kille!

Uppletandet blev en fars. Det blåste rejält o de flesta hundar sprang långt ut o bortanför rutan liksom. Cider hittade efter långt o länge ett föremål. Förstod i efterhand att han varit fram till de andra tre också, men inte lyckats lokalisera. Sedan var ju inte föremålen de "självklaraste", bla en liten bit av ett vedträd och en bit av en sökrulle, men hunden ska ju förvisso ändå plocka in det han hittar. Ingen hund hittade fler än två föremål. Tråkigt när det blir så!
Då valde vi att avstå platsen o sen tränade vi lite på lydnaden, tex inkallning utan stå o sena reaktioner på kommenderingar. Skall var svårt med en stor TL bredvid tyckte Cider så det får vi träna mer på. Dagens toppnotering var 10 på hoppet o det kändes ju bra efter strulet som var på sm. Godkända blev vi i alla fall....

Nu är det lottning till två tävlingar till idag o imorgon. Hoppas jag kommer med på någon... Sen är det tjänsterresa till STH i tre dagar. Saknar redan mina små vovvar. Gillar inte direkt att åka på tjänsteresa... Men det måste göras o husse tar väl hand om dem!

Och till sist ett grattis till large-laget som tog VM-guld på agility-VM i Tyskland i helgen! Häftigt!! Många fina prestationer av Sverige där! Kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar