fredag 26 november 2010

Frisk hund o agilityhinder på vinterplacering

Igår var det återbesök på rehab för Cider. Nervöst! Kan ju inte riktigt säga att vi har skött oss med rehab till 100% sista tiden, men innan dess var vi riktigt duktiga. Vi har "tjuvtränat" agility några gånger korta stunder o det har gått bra så jag hoppades... Cider blev genomklämd av Stefan o visade inga tecken på smärta någonstans, så Stefan friskförklarade honom helt enkelt. :) Men vi har restriktioner om ordentlig uppvärmning o nedvarvning samt fortsätta springa/cykla med honom o endast köra korta träningspass i agility. Tur matte har en till att träna nu då... Känns väldigt, väldigt bra även om det fortfarande finns en "osäkerhet" i bakhuvudet på matte...
Pratade om lille W också för han är inte bra i sin framtass när han vaknar på mornarna. Vi ska prova byta till ett "ledfoder" så får vi se om det kan hjälpa honom. Och så MÅSTE matte försöka ta sig i kragen o simma med hunden en gång i veckan. Påminn mig om det!

Nu har agilityplanen blivit vintertömd också! Hindrena ska inte stå ute i snön och det går ändå inte att träna på dem. Alltså har vi flyttat in de stor hindrena i boden och "vår" del av hinderparken till 4h. Inga gemensamma tider är bokade där förrän efter nyår då KBK också ska flytta dit sina hinder, men fram tills dess så kan HAMMARÖ bk's medlemmar boka egna tider o träna på våra hinder. Och så får man ju betala hyran till 4h själva. Och medlemsavgiften till Hammarö om man inte redan är medlem o vill låna hindrena redan nu.

Här är två som gjort både och...

...och som började träningen redan igår kväll! Faktiskt en "jakko-bana" som vi har byggt upp.

Snappe fick prova kontaktfält o slalom samt rakt fram genom en tunnel och över ett hinder. Han såg ut som han klivit in på en tårta när han insåg hur mycket hästbajs det låg på backen! Oj, vad gott liksom! Men det var inte svårt att få honom att träna ändå. När han sen fick avsluta med att leka med Nikke så var kvällen ännu bättre!

1 kommentar:

  1. Härligt med en friskförklarad hund! Ha det så mysigt i ridhuset i vinter nu då ;)
    Jag hoppas att jag ska få tiden att räcka till jag med, så kanske vi ses där!

    SvaraRadera