måndag 9 augusti 2010

Semester i svenska sommaren

Ja, nu är det väl en del personer som börjar jobba idag, bla husse ;) Själv börjar jag min semester! Tre veckor som har en tendens att snabbt fyllas med aktiviteter! Lille valpen ska ju socialtränas så det kan vara så enkla saker som att åka buss till stan liksom, men det tar tid det också!
Han har nu hunnit gräva tre hål i trädgården så det blir absolut ingen persiljeskörd i år för de är uppgrävda. Han har fått smak på sockerärtor så de plockar han själv ner från rankorna. Och ibland följer rankorna med också... Skumgummitussar ligger det lite överallt för han har kommit på hur man kan nypa bort dem från fotpallen. Han har lekt o busat med snällast Ike, och det resulterade minsann i alla lille 10 veckor gamla valpen talade om för 15 månader gamla Ike att leksakerna var valpens! Hoppsan! Vaktar trädgården har han också gett oss smakprov på. Liten stursk o framåt kille detta! :) Jag får att jobba med!
Har varit hemma utan människorna några korta stunder också o det har hittills gått bra.
Har också provat att "åka kylväska" då matte kom på att hon hade en bra kylväska för att bära valpar i (är som en ryggsäck) när man skulle ta de stora hundarna på promenad. Det gick också bra!
Igår var vi o spårade på Högemon. Maj la ett spår till Cider med högerupptag o naturpinnar. Han fixade upptaget bättre än på länge och plockade alla pinnar. När vi närmade oss andra pinnen såg jag att det var folk i skogen o konstaterade snart att de måste ha gått över spåret alldeles nyss. Men det löste Cider o trots att de stod o tittade 10 meter i från honom så fortsatte han spåra o som "belöning" hittade han pinnen!! Duktig vovve!
I övrigt håller jag på att få spunk på bilförsäkringar o att man alltid blir lurad när man köper grejor. När vi tex köpte bärbar dator så fick vi veta att Norton AntiVirus fanns med i datorn med en provversion, men att man sen var tvungen att köpa en licens. Det var inte sant för i datorn fanns ett program som heter Trend o om man då installerar Norton så måste man ta bort Trend. I köpet ingick att man skulle köpa telia mobilt bredband o där ingick något som heter Säker surf. Det kan man inte använda samtidigt som något av de andra för då måste man ta bort dem. Innebär alltså att vi har tre antivirusprogram varav vi betalt extra för ett som vi absolut inte behöver. Grrrrr! Någon som behöver en skiva med Norton Antivirus?
Nu går vi o tränar hund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar