lördag 19 mars 2011

Snappes vidare äventyr

Det är mycket man ska lära sig när man är valp. I torsdags fick Snappe följa med själv till agilityträningen eftersom Cider är hemma o vilar mot sin vilja. Anna o jag släpade fram balansen o nu har vi tränat mycket kontaktfält så det var dags att göra hela hindret. Det gick hur fort o bra som helst o kontaktfältet stannade han på som självklaraste sak i världen. Goding! MEN typ tredje gången vi testade så tappade han balansen, trampade troligen utanför med en framtass o föll pladask ner i spånet o landade på höger skuldra. Lille vännen...! Luften gick ur honom verkade det som o jag var mest orolig att han skadat sig. Såg inte ut som han haltade så då var det ett måste att ta balansen ett par vändor till så att han inte skulle bli rädd. Han var inte så intreserad av någon mer balans så jag fick locka honom med godis. Då gick han över, med betoning på GICK, men vi fick till slut till några hyfsade passager. Kontaktfälten var i alla fall inga problem. Vi fortsätter nästa gång...
Slalom o framförbyten testade vi också o nu måste matte skärpa sig för denna grabben svänger så fort matte börjar vrida sig! Missade ett par hinder men det är bara att träna vidare! Kul har vi i alla fall!

Idag har jag varit på domarkonferens o där bjöds det på en hel del givande diskussioner. Känns som att det är bra att "prata ihop sig" ibland även om man inte alltid kan enas om vad som är "rätt" ;)
Efter hemkomsten fick vi skjutsa husse till stan o passade då på att ta en stadspromenad. Det händer väldigt sällan eftersom matte föredrar att gå i skogen, men jag inser att valpen har lite kvar att lära i livet. Han skällde ut en staty, en reklampelare med rullande/skiftande reklamskyltar och en man i rullstol. (Men han avreagerade väldigt snabbt o konstaterade att det inte var något farligt.) Dessutom tittade han misstänksamt på sin spegelbild i glasfasaderna o tyckte att det fanns en del att hålla koll på när matte provade träna på Stora torget. Han fick också leka med två av mina arbetskamrater som vi träffade på stan o avslutade turen med en lugn "vanlig" tur på Sandgrundsudden. Undrar hur Snappe uppfört sig om han inte haft sina "coola" kompisar som tycker att en stadspromenad är en baggis? Kanske ska ta honom själv nästa gång... Nu är han ju inte obekant med stan längre ;)

Imorgon ska vi njuta av vårsolen o klippa en wheatenterrier....

1 kommentar:

  1. Usch, stackars Snappe!! Hoppas det gick bra! Stadspromenader är inte dumt! Vi bönner hänger gärna med på nån framöver... Kram Malin Keno Iver

    SvaraRadera