fredag 4 februari 2011

Knyppling och stor liten hund

Anna försökte lära oss "knyppla" på ett möte för någon vecka sedan. Min tanke var att "återvinna" trasiga fleecfiltar. Hemma hos oss finns nämligen två bordercollies som gärna tuggar på filtar så de till slut ser ut som schweiziska ostar, dvs stora hål. Då kan man ta tillvara de få hela remsor man kan få ut o göra leksaker av dem! :)
Lille Snappe har nu travat över balansbommen en gång. Det var inga problem. Det gick inte fort, men det var inte läskigt att gå över verkade han resonera. Däremot var det svårt att koncentrera sig på kontaktfälten när det var svarta små snabba som for runt i ridhuset samtidigt. Koncentrationen är ju inte direkt på topp än, men han vill i alla fall jobba. Han blir hysteriskt upprörd när Cider får träna men inte han.
Cider är förresten anmäld till agilitytävling, våra inofficiella klasser den 20 feb. Han kan ändå inte kvala till SM i år, och så ska han inte köra för många lopp o det känns schystat mot honom att börja med en "lättare" bana. Det blir första agilitytävlingen på typ 10 månader!
Snappe har för övrigt visat fler o fler tecken på att han faktiskt börjar bli stor. Man behöver inte lyda direkt o man är stor nog att klara ganska många saker på egen hand, dvs man kan springa längre bort från matte. Andra hundar studeras med större intresse o idag såg jag minsann att han stod o slickade i en kissfläck... Bläää! Det rör sig nog en del hormoner i den där kroppen, för han är fortfarande väldigt tillgiven o träningsvillig, men som sagt inte lika uppmärksam som tidigare.
Själv är jag bara lite lätt stressad av allt som ska göras på jobbet o med kommande agilitytävling. Det är lite svårt att få in alla göranden kalendern... Ändå har jag prioriterat bort ett träningspass för egen del denna veckan. Tror i alla fall att allt är fixat till årsmötet o det är ju en bra start! En annan bra start är att denna helgen är ganska obokad (till skillnad mot nästa helg), men jag fyller nog den med göranden ändå... Hade ju tänkt att det skulle vara lite barmark här o var så man kunde gjort ett uppletande. Men kung Bore verkar vara av en annan åsikt.
Ha en trevlig helg!

1 kommentar:

  1. Japp, de växer de små! Iver tycker han sköter sig bra själv, men lyssnar ff bra på matte. När han ska börja lyfta på benet är dock en gåta... Kram från Näs

    SvaraRadera