måndag 14 februari 2011

Inspirerande föreläsning o träningsvärk

Det är mycket nu... Praktikanter o redovisning på jobbet. Agilitytävling, hundar o egen träning på hemmaplan. Tiden blir liksom en bristvara emellanåt, men det går förhoppningvis över.
I fredags o lördags hade klubbens utbildningssektor ordnat föreläsing med Maria Brandel. Hon pratade om grunder i lydnadsträning på fredagskvällen o grunder i nosarbete på lördagen. Det var väldigt intressant o många saker att ta hem o fundera på, speciellt när man nu råkar ha en hund i "väldigt påverkansbar ålder" ;) Nästan så man få ågren för alla fel man kan göra... O så funderar jag på när jag ska hinna med alla grunder för det är ju så mycket man ska tänka på!!! Men kul var det o Snappe var med på lördagen o skötte sig fint. Avslutade dagen med en skön promenad i sällskap med Malin o grabbarna. Me like!
Söndag skjutsade husse oss till ridhuset på klubbens gemensamma agilityträning på morgonen innan han drog vidare o fiskade i solskenet o kylan. Vi hade ridhuset för oss själva ganska länge o hann träna velodrom o med båda bc'na. Dessutom fick de göra lite hoppteknik o kontaktfält o så avslutade vi med slalom när det började bli fullt med folk i ridhuset. Snappe fick göra sina första "riktiga" slalomingångar från en böjd tunnel, o som han satte dem! Matte glad!!!
Fortsatte dagen med promenad i solskenet på Skutberget. Där var det fullt med folk så det gällde att hålla koll på djuren, men det var inga problem. Hann hem o äta o prata lite med syrran som kom på besök innan jag drog iväg på egen träning o körde slut på muskelrna på ett styrkepass. Träningsvärk idag!!!
På sena kvällen var det dags för lydnadsträning i ridhuet under Heidis vakande öga! Åhh så bra det är att få bannor för sina ibland "lata" träningsmetoder! Dock var Snappe lite sliten efter dagen så han var inte hunden som var mest på hugget direkt. Men han är förlåten med tanke på den långa o innehållsrika dagen. Idag behöver jag inte skämmas för deras sysslolöshet i alla fall!!! Och jag ska försöka komma ihåg alla bra tips jag fått!

Nu gäller det bara att få ihop funktionärsschemat till agilitytävlingen på söndag. Att det ska vara så himla svårt då!!! Fattas fortfarande folk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar