torsdag 1 april 2010

Tre skogspromenader och ett uppletande skulle kunna tyda på någon slags vår. Men just nu snöar det ute...

I måndags testade vi elljusspåret här på Frödingshöjd. Det var fortfarande för mycket snö för att det skulle vara "gôtt" att gå, men fram tar man ju sig. På kvällen var det dags att dra igång arbetet med "nya" tävlingssektorn. Vi är nu 12 personer i sektorn!!! Fantastiskt kul! Eftersom vi är så många så har vi delat arbetet i två grupper - en agility och en lydnad/bruks. Det ska bli ett spännande arbetsår!

Tisdag provade vi stigarna på Sörmon uppe vi skyttebanan. Där var det inte så uppgått som man kunde önska så vi fick pulsa rejält och sätta kängorna på prov. En solig glänta där snön var nästan borta hittade vi i alla fall. Där passade vi på att göra uppletande. Cider gick som en kanonkula! Såååå kul att se! Whiskey var också på hugget minsann och smet faktiskt ut o hämtade en av Sevens saker. Gamle godingen!

Onsdag hann vi först med lydnadsträning på IKEAs parkering. Alltid nyttigt med mycket störning. Sen gick vi runt den lilla vandingsleden vid hagen där, men det var lättare sagt än gjort på sina ställen. Ganska mycket snö kvar - men vi var i alla fall i skogen!!!

Kvällen bjöd på agilityträning och denna gången var det jag, Anna o Catrin som roade oss. Och det var verkligen roligt! Många skratt åt både leksaker o dumma skämt! Ike roade oss med att visa ett alternativt sätt att ta en tunnel!
Cider var på hugget och gjorde massor med bra svängar o kontaktfält. Inspirerade av en video om slalomstörningar testade vi sen våra hundar med diverse konstiga saker. Cider fick springa slalom medan jag kastade leksaker framför honom, sprang åt fel håll (mot honom alltså), Ike gjorde inkallning på tvären genom slalomen, Anna sprang framför honom genom några portar, Catrin hjulade bredvid och så när jag dribblade med en boll vid sidan. Han missade vi några tillfällen när leksakerna kom flygande för det var svårt, men annars fixade han alltihop. Häftigt! På denna länken ser ni när jag springer mot honom o Catrin hjular.
Nu stundar påskhelgen! Vi ser fram emot några sökträningar, god mat, bastubygge och sköna promenader. Önskar er alla en glad och trevlig påsk!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar