måndag 3 oktober 2011

Appellspår o MH med Snappe

Lite börjar bli stor... Nu har vi tävlat appellspår i helgen och gjort MH, och imorgon är det dags för röntgen.
Appellspår tävlade vi i Munkfors i lördags. Att köra dit var en liten pers för det var väldigt dimmigt o mörkt vid den tiden på morgonen. Dock kom vi helskinnade fram o konstaterade att förutsättningarna för ängsspår var perfekta - vindstilla o mycket dagg! Ängsspår är ju annars inte Snappes starka sida, men med de förutsättnignarna så gick det toppen. Han hittade alla pinnar o tog vinklarna fint så vi fick 9-9,5 på spåret. Då var vi vidare! :)
På klubben var det dags för budföring o det var inga som helst problem. Platsliggning är alltid en pers. Snappe låg på ena kanten o det var lugnt o städat som tur var. Alltid skönt när det går bra med en ung hund.
Så dags för lydnad o då blev matte faktiskt lite impad av honom. På fotbollsplanen alldeles bredvid skulle matchen just börja o spelarna skrek hejarramsor för att peppa sig innan start. Snappe brydde sig inte. Strax där efter hördes två rejäla skott från skjutbanan intill. Det berörde honom inte heller när vi gick fot. Härlig kille! I övrigt var det lite slarv med ingångar o tugg på apprort. Framförgåendet gjorde jag en ren chansning som gick hem - han drar i kopplet o vänder upp när man stannar, men han fick 7-7,5 o de kändes som bonuspoäng liksom! Däremot blev det strul på hoppet. Apporterna låg alldeles intill så när jag sa "hopp" så tyckte väl han att jag sa något annat. Fick honom att göra momentet, men fick 0-5 i betyg o det var verkligen ett gränsfall. Men det gjorde inget för vi fick 267 poäng o blev uppflyttade så nu kan vi träna kryp hela vintern! :) Mattes duktige pojk!
På söndagen var det så dags för MH. Anade ungefär hur det skulle se ut o det var ungefär så det blev, men han var lite tuffare än jag trodde faktiskt! Han leker o griper o kampar glatt. Jagar lilla bytet men griper det faktiskt inte så ekorrarna i skogen kanske har en chans ändå ;) Arg blev han på både avståndsfig, dumpe, skrammel o spöke, men han löser alla saker med stor nyfikenhet o inga kvarstående rädslor. Han behöver nog inte matte så mycket egentligen så det är tur att han har mycket "will to please" o är så tillgiven för det gör honom liksom väldigt go'. Jag valde att avstå skotten för jag vill inte bygga på vid ett sådant tillfälle även om han hittills inte reagerat något på skott. Är mycket nöjd med lille Snappes MH.

Nu tränar vi vidare på spår, kryp o lydnadsklass 2. Lite agility ska vi hinna också, men först vill jag ha resultatet från röntgen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar