måndag 15 mars 2010

Grattis Anna till två CERT och en uppflyttningspinne!

Det började bra - med morötter som tilltugg i bilen...

Men vissa av oss övergick raskt till PISTAGEBULLAR!!! Fångad med handen i syltburken, eller vad är det man säger? ;-)
Vi stannade i Grängesberg o handlade. Då upptäckte vi storstadsbor att på landsbygden har man fortfarande kundvagnar som man inte behöver mynt för att få låna liksom. Var bara tvungen att fota det...
Vi hade en superbra stuga med nyrenoverat badrum. Två sovrum var det så vi kunde dela av för vissa terriers som inte går så bra ihop inomhus. Men det är inte bara de andra hundarna man ska akta sig för inomhus. Även Annas stol kan gå till häftiga angrepp som slutar med hårtussar!

Dags för tävlingsdag o vi började inte förrän kl 11.30 så vi kunde ta det lugnt. När vi gick promenad i backarna runt stugorna så noterade jag i ögonvrån att Cider inte gick rent i nedfösbacken. Anna o jag skickade honom mellan oss o konstaterade att han inte gick rent i nedförslutet, men uppför såg vi inget *huvuvärk för matte* Emma fick känna igenom honom när vi kom till tävlingsplatsen och det hon noterade var viss stelhet, men inget "utöver det normala". Bestämde i alla fall att bara köra hoppklassen på lördagen för att sen se hur han var på söndagen.
Hoppkloppet var en riktigt "svängbana". Tyvärr diskade vi oss redan på hinder tre då en övertaggad Cider inte riktigt hängde med i mattes rörelser, men resten av banan gisk som en dröm! Matte hann med alla byten o vovven gick som klockan! Kändes mycket bra!
Övriga framgångar att notera denna dag var att Olle o Mira tog sin sista SM-pinne! Grattis!
Vi avslutade kvällen med en promenad på stranden i Rättvik.

Nykammad veteterrier är väääldigt fluffig!

Vissa av oss tycker mer om hästar än andra! :-)
Söndag morgon började vi med en promenad för att kolla "hältan". Fast han är inte halt, men ändå oren liksom. Inte sämre och förvisso inte bättre heller, så jag bestämde mig faktsitk för att köra. Cider var pigg som tusan o gjorde allt för att få matte att kasta bollen...
Hopploppet var en riktigt höjdare! Cider var snabb o säker, MEN hans klantig matte gjorde ett byte lite för tidigt o hunden läste det klockrent o sprang förbi ett hinder. Det var synd för det hade varit riktgt kul att se hur långt den tiden hade räckt!
Vi fick istället glädja oss åt Annas o Bulls framgångar! De slutade fyra i båda sina lopp och det räckte till CERT i båda loppen! Jätte- jättekul!
Var tvungen att ta kort på resultatlistan :-)

Och på Bullen med sina Cert-rosetter i bilen!

I agilityklassen hade Magda o Echo kört ett felfritt lopp som kunde räcka till deras sist sm-pinne, så när jag skulle gå in o köra mitt lopp sa Magda att: Nu går du inte in o spöar vår tid! Nä, varför skulle jag göra det när jag redan är klar till sm... Bestämde mig för att befästa kontaktfälten, så jag höll honom kvar ordentligt o berömde. Vi nollade loppet, men hade 4 sekunder sämre tid än Magda o Echo så vi var "schysta" ;-). Magda o Echo fick sin pinne så nu är vi tre large-ekipage från Värmland med till SM! Kul! Och så Anna o Bull i medium också!
Helgens tråkiga var att Maria o Barry liksom var 5 fel från att ta sin sista pinne. Nu är det liksom så att han är en duktig cavaljer ändå, men visst är det retligt när det är så nära, så nära.

Resan hem gick i planeringens tecken - planering för årets agilitytävlingar förstås! För det är "joligt" med agility även om vi nu ska försöka utreda vad det är med lille Cider....

På kvällen åkte terriern i badet för hans fluffiga päls var helt full med små fibrer från underlaget i ridhuset som tävlingen var i. Han är inte så tjock som han ser ut med all sin päls!

5 kommentarer:

  1. Kul med härliga lopp- och vilka finfina bilder *ler* HA de gott /Catrin

    SvaraRadera
  2. Vad veteterriern såg annorlunda ut! Shit såg knappt att det var han ju :) Låter som ni haft en toppenhelg. Du är allt snäll du som låter andra få komma före, det är teamspirit det :)

    SvaraRadera
  3. Vicken härlig helg! Gillar Annas fika-byte... hehe!

    SvaraRadera
  4. Glömde ju skriva att det var vi som skickade hälsningen11 Kram Mlain & keno

    SvaraRadera
  5. Fiin han är Whiskey! /Maud

    SvaraRadera